Avusturya

İşveren olarak Avusturya vize başvurusu
  • Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri, Uluslararası sağlık sigortası
Bordrolu Çalışan olarak Avusturya vize başvurusu
  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İngilizce veya Almanca olması gerekmektedir) (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
Ev Hanımı olarak Avusturya vize başvurusu
  • • Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca dilekçe
  • • Gayrimenkul tapu fotokopisi , Uluslararası sağlık sigortası
  • • Hesap cüzdan fotokopisi
  • • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
Öğrenci olarak Avusturya vize başvurusu
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Uluslararası sağlık sigortası
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
Emekli olarak Avusturya vize başvurusu
  • Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi,
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
Not: AVUSTURYA KONSOLOSLUĞU KESİNLİKLE SEYAHAT TARİHİNCE SEYAHAT SİGORTASI İSTEMEKTEDİR .
Kapalı Gruplar İçin (Turu Düzenleyen Firmadan)
  • Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
  • Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
  • Vergi Levhası fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
  • İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ayrıca..
  • 1 Resim + Vize Ücreti (Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı )
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Pasaportların “gümrük ve döviz işlemleri” sayfalarına vize uygulanamaz.
  • PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
  • Münferit Vize, başvuru gününden en az 4 gün sonra geri döner.
  • Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur.
  • Seyahat acentası müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.